Pua, Rafizi adalah ‘Kembar Raja Formula’ temberang – Puad


(Beita Harian) – Susulan kelantangan Ahli Parlimen Pasir Gudang, Hassan Abdul Karim, mengkritik kepimpinan UMNO, kini Ahli Majlis Kerja Tertinggi (MKT) UMNO, Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi pula tampil menyindir beberapa pemimpin PKR dan DAP.

Mohd Puad dalam kenyataannya, mendakwa Timbalan Presiden PKR, Rafizi Ramli dan bekas Setiausaha Publisiti DAP Tony Pua sebagai ‘Kembar Raja Formula’.

Beliau berkata, ada pihak yang bersorak gembira apabila bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak gagal mendapat pengampunan penuh.

“Kalau DAP sudah tentu Tony Pua-Ram Karpal Singh. Kalau PKR mungkin Rafizi-Hassan Karim.

“Rafizi-Tony raja formula. Formula mereka hangus. Yang bagi hangus ialah Najib. Formula mereka hanya temberang.

“Selagi Najib ada, susah jual formula baru. Mereka kena tutup kedai. Tony dan Rafizi kembar Siam formula Cukai Jualan dan Perkhidmatan (SST), tol, turun harga barang dan petrol

“Kini mereka lega kerana Najib terus dipenjara. Bolehlah temberang lagi sebagai ‘Raja Formula 2.0,” katanya dalam kenyataan.

Terdahulu, Hassan berkata, UMNO perlu membuat rombakan pemimpin baharu untuk mendapatkan undi Melayu bagi Barisan Nasional-Pakatan Harapan dan selagi ia dipimpin Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi, masyarakat Melayu sukar menyokong UMNO, BN atau gabungan BN-PH.

Dalam perkembangan berkaitan, Hassan menjelaskan, beliau tidak berkecil hati dengan teguran keras oleh Jurucakap Kerajaan Perpaduan yang juga Ketua Penerangan PKR, Fahmi Fadzil.

Sebaliknya beliau berkata, parti itu boleh memecatnya jika menganggap tindakannya bersuara sebagai satu kesalahan.

 Comments
Loading...