Ingatkan PKR bersih dari politik wang


azmin-picsnew

Empire Strikes Back

Jumlah dana sebanyak RM8juta serta agihan antara RM60 hingga RM80 ribu bagi setiap cabang, dan semua ini hanyalah untuk memastikan jawatan Timbalan Presiden kekal milik Azmin. Jika selama ini PKR sibuk menunding jari ke arah UMNO/BN dan menuduh parti itu mengamalkan politik wang bagi memancing undi, sekarang apa sudah jadi?

Adakah amalan ini sudah mula meresap dalam parti yang kononnya mementingkan ketelusan, keadilan dan mahu bersih dari pengaruh UMNO/BN? Cakap memang senang, tapi bila kerakusan untuk mengekalkan kuasa dah naik kepala, apa saja boleh jadi.

Yang menghairankan adalah dari mana Azmin dapat mengumpul wang sebanyak itu sedangkan dia hanyalah wakil rakyat biasa yang tidak punya empayar perniagaan atau yang seumpamanya. Adakah Azmin mempergunakan kedudukannya dalam 4 buah GLC seperti yang diketahui umum sebagai ‘cash cow’ untuk orang-orang dibawah jagaannya serta dirinya sendiri?

Mana perginya suara-suara lantang dalam PKR yang selama ini asyik melalak menyelar kerajaan? Tiada siapakah yang berani menyoal Azmin dari mana datangnya dana sebesar ini untuk pembiayai kempen Keadilan Rayanya? Semua senyap macam tikus.

Ramai yang sudah mula bercakap mengenai perkara ini di dalam parti malah Rafizi sendiri tahu di mana dan bagaimana Azmin memperolehi dana tersebut. Kalau nak jadi pakar ‘expose’ kenapa berat sebelah? Dedahkanlah kebenaran mengenai Azmin. Kalau iya pun nak menjaga nama baik dan maruah parti, takkan Rafizi sanggup terus menipu akar umbi yang teguh menyokong idea bahawa PKR adalah berbeza dari UMNO/BN. Bukankah dengan yang demikian bermaksud Rafizi telah mengkhianati kepercayaan akar umbi. Sibuk jaga tepi kain orang, kain sendiri koyak tak sedar.

Tuan punya badan yang memberi ‘bantuan’ kepada Azmin bagi memastikan kejayaan Keadilan Raya sendiri  yang memulakan cakap-cakap ini di kalangan rakan-rakannya. Masih tidak cukup lagikah bukti?Atau mungkin perlu disebarkan kepada umum nama pemaju dalam PKNS Kelana Jaya yang menjadi ‘penaja’ kempen Azmin ini baru semua   menggelupur macam cacing kepanasan.

READ MORE HERE

 Comments
Loading...