#black505 Sambut Baik Kerjasama Polis, Sediakan Bantuan Perubatan Yang Mencukupi


http://1-ps.googleusercontent.com/x/www.malaysiakini.com/mk-cdn.mkini.net/635/330x219x44bfd985b260cffb454eaa63ceb54810.JPG.pagespeed.ic.2_iq2KV-_A.jpg 

Mewakili gerakan rakyat #black505 yang menganjurkan Himpunan Aman #black505 Padang Merbok yang dijadualkan pada 22 Jun 2013, saya mengalu-alukan kenyataan Ibupejabat Polis Daerah (IPD) Dang Wangi yang mengesahkan bahawa pihak polis akan memberi sepenuh kerjasama untuk memastikan perhimpunan esok berjalan dengan aman.

Rafizi Ramli 

Saya telah dimaklumkan secara tidak rasmi bahawa pihak polis akan membantu penganjuran perhimpunan esok hari, selagi peserta tidak memusnahkan harta awam. Saya merakamkan sepenuh penghargaan terutamanya kepada Ketua Polis Daerah Dang Wangi, ACP Zainuddin Ahmad yang banyak membantu, termasuk kesudian beliau untuk duduk berbincang dengan saya dan rakan-rakan Pakatan Rakyat (walaupun terpaksa dibatalkan akhirnya).

Kesediaan polis memberi kerjasama dan membantu penganjuran esok disahkan oleh ASP Ananthan Rajoo dari IPD Dang Wangi yang mengakui telah menerima arahan atasan untuk membantu, seperti yang dilaporkan oleh laman FreeMalaysiaToday sebentar tadi.

Pada masa yang sama, sekretariat penganjur telah duduk berbincang dengan pasukan perubatan sukarelawan untuk memperhalusi persediaan perubatan sokongan memandangkan keadaan udara yang membimbangkan.

Saya mengambil pandangan bahawa sejumlah besar orang ramai akan tetap hadir untuk menyertai perhimpunan pada esok hari tidak kira arahan yang diberikan oleh pihak sekretariat. Oleh yang demikian, keutamaan utama sekretariat dan pasukan perubatan sukarela adalah untuk memastikan bantuan perubatan sokongan adalah memadai untuk berhadapan dengan sebarang masalah, termasuklah bersabit kualiti udara yang tidak baik akibat jerebu.

Langkah-langkah berikut akan diambil oleh sekretariat dan pasukan perubatan sukarelawan bagi memastikan bantuan perubatan sokongan yang memadai:

Read more at: http://rafiziramli.com/2013/06/black505-sambut-baik-kerjasama-polis-sediakan-bantuan-perubatan-yang-mencukupi/ Comments
Loading...