Demo Zoo Taiping: UMNO jadi Direktor


 

Nama sebenar-nya HASMADI ISMAIL… bukan watak Dr Hasmadi dalam filem “Kasim Selamat”  tapi dalam lakonan Demo Zoo Taiping semalam mungkin di-atas arahan director (UMNO Taiping) nama itu ditukar dengan nama RAMLI BIN SUDIN.

Tranungkite


RAMLI SUDIN menjadi jurucakap dan mengaku sebagai Ahli dan Penyokong PAS Taiping telah membuat Demo semalam.

Hasil maklumat yang didedahkan oleh kakitangan director itu sendiri menyatakan HASMADI ISMAIL ini ialah seorang peniaga satay disebuah gerai cina bersebelahan bangunan Kamal Bina di Taman Tasek Taiping. Lakonan beliau semalam sebagai RAMLI SUDIN telah mendapat reaksi dari beberapa pimpinan PAS Taiping.

 

Jika benar Hasmadi Ismail ini ahli PAS mengapa perlu menyamar dengan nama Ramli Sudin..??? 

Kisah lakonan Zoo Taiping 
Demo Zoo Taiping : UMNO Taiping Jadi Director

12 Feb 2013 — Zoo Taiping Perak : Musim cuti sekolah, Zoo Taiping menjadi tumpuan orang ramai kesini untuk beriadah bersama keluarga disamping bergembira bersama keluarga melihat binatang-bintang didalam Zoo Taiping.

Tapi lain pula dengan sekumpulan manusia hari ini yang hanya berkumpul didepan pintu Zoo Taiping, tapi tak masuk Zoo pun, mungkin mereka ini setaraf dengan yang dalam kadang Zoo.

Mereka mengaku konon-nya penyokong PAS dan Ahli PAS Cawangan Aulong,tujuan mereka berkumpul dihadapan pintu Zoo kerana berdemo berkaitan Isu Kalimah Allah: Penyokong PAS Taiping Desak Guan Eng Minta Maaf Kepada Umat Islam.

Kejadian demo mereka sudah tentu menjadi hidangan bagi blog pro UMNO BN dan didalam sebuah posting yang dikeluarkan oleh laman blog upahan UMNO BN (Kalau tak silap aku kat TV3suku pun ada) telah menyiarkan berita seperti berikut:

Jurucakap kumpulan itu, Ramli Sudin, berkata pemimpin DAP iaitu Karpal Singh dan Lim Guan Eng tidak menghormati keputusan Majlis Syura PAS kerana terus mempertikaikan perkara itu.


Jurucakap kumpulan Demo Zoo , Ramli Sudin

“Kami sebagai ahli dan penyokong PAS berasa kecewa kerana pemimpin PAS termasuklah kepimpinan negeri Perak tidak mengambil tindakan sewajarnya untuk mempertahankan keputusan Majlis Syura PAS. “Isu ini sangat penting kerana ia membabitkan soal akidah dan kita mahu Guan Eng meminta maaf kepada kepada umat Islam di Malaysia dan juga di seluruh dunia,” kata Ramli yang menjadi ahli PAS sejak 1996 lagi.

Beliau berkata, Pakatan Rakyat (PR) juga tidak sepakat dalam menangani isu kalimah Allah sekaligus menyebabkan penyokong PAS menjadi keliru dan serba salah. Menurutnya, PAS Perak perlu tampil menyatakan pendirian tegas terhadap isu kalimah Allah dengan segera.

Read more at: http://www.tranungkite.net/v12/modules.php?name=News&file=article&sid=3517 Comments
Loading...