Jangan Risaulah Ibrahim Ali


{youtube}UxtVFzj5OnA{/youtube}

Ubah Rocket Style 

Memang pun Umno dan Perkasa agak terdesak bila lapisan masyarakat majmuk memahami mesej yang dibawa dalam video klip ini. Walaupun video klip ini terkandung ciri-ciri lucu, jenaka, kreatif dan simbolik, tapi tidak membakar isu perkauman. Ia tidak menyebarkan idea-idea benci-membenci. 

Or watch at: http://www.youtube.com/watch?v=UxtVFzj5OnA

Video klip inilah memang buat Ibrahim Ali, Sharizat terasa tertekan. Video klip inilah buat Ibrahim Ali mengungkilkan tragedi May 13 supaya menakut-nakutkan masyarakat Melayu bersatu kembali. Apa takut sangat Ibrahim Ali??? Bukankah perpaduan rakyat berbilang bangsa lebih baik dari perpaduan Melayu??   

Memang pun Umno dan Perkasa agak terdesak bila lapisan masyarakat majmuk memahami mesej yang dibawa dalam video klip ini. Walaupun video klip ini terkandung ciri-ciri lucu, jenaka, kreatif dan simbolik, tapi tidak membakar isu perkauman. Ia tidak menyebarkan idea-idea benci-membenci. Kalau dibandingan dengan video klip yang dihasilkan puak blogger pro Umno, BN nescaya mereka gagal dapat menghasilkan video klip yang setanding dengannya. 

Dalam kempen politik, kreativity memainkan peranan penting dalam kesedaran politik. Tidak kurang pentingnya membangkitkan rakyat menentang rhetorik, ciri-ciri jenaka dan lucu dapat merangsangkan rakyat memahami perkembangan politik semasa, ia lebih mudahkan lapisan masyarakat  menyedari matlamat perjuangan sesebuah parti itu.

 Comments
Loading...