Surat Ringkas Buat Chua Soi Lek


http://www.dreamstime.com/learning-islam-thumb25666816.jpg

Syafiq Kamil, Penerangan Ma’ruf Club

Hari ini bicara Hudud kembali hangat semula di media dengan kenyataan kurang beradab seorang makhluk Allah bernama Chua Soi Lek.

Kepada Encik Chua Soi Lek, kami menawarkan kepada anda dua pilihan; sama ada anda berhenti bercakap pasal agama lain, atau jika anda mahu juga bercakap mengenai agama lain lebih-lebih lagi Islam, anda duduk belajar mengenai agama Islam dengan ulama’-ulama’ kami.

Anda perlu faham, anda sebenarnya seorang yang masih jahil bab hukum hakam Islam. Lihatlah sahaja bagaimana Encik Lim Kit Siang membalas kenyataan anda.

Kenyataan anda semakin hari semakin pelik. Anda mendakwa Islam membenarkan wanita bukan Islam yang tidak menutup aurat dirogol oleh orang Islam. Dari mana anda belajar?

Bahkan anda tahu atau tidak apa yang dimaksudkan dengan aurat atau ketika kod pemakaian Islam?

Jika anda tidak tahu, silakan baca artikel ini terlebih dahulu. Jika anda masih tidak faham istilah-istilah yang digunakan, tidak mengapa kami akan cuba terangkan. Kami akan terangkan dengan penuh beradab dan budi bahasa. Budi bahasa budaya kita.

Sekarang bukan soal anda dari parti mana. Kami di peringkat mahasiswa sentiasa jelas dengan pendirian kami, tidak kira parti mana, jika ianya menghina sensitiviti agama Islam mahupun agama lain, anda wajib ditegur.

Anda mesti mahu mendapat penjelasan mengapa PAS begitu bersungguh-sungguh mahu melaksanakan hudud bukan?

Sebelum itu anda masih mengerti atau tidak apa yang dimaksudkan dengan hudud menurut perspektif Islam? Sudah dengar penjelasan pimpinan PAS? Adakah bezanya hudud PAS dengan hudud sebenar yang digariskan dalam Islam?

Kalau masih belum mengerti, di sini kami sertakan link mengenai penjelasan di sekitar ‘hudud PAS’.

Link yang kami sertakan ini semuanya diambil dari jaringan web kelolaan PAS.

Jangan melatah lagi, baca dulu, Encik Chua Soi Lek.

Jika anda masih perlukan penjelasan dan penerangan dengan lebih lanjut, kami sedia berjumpa menerangkan kepada anda dengan lebih lanjut. Kita buat usrah sekali, anda mahu tanya seribu empat ratus enam puluh tiga soalan pun, kami akan cuba untuk jawab dengan penjelasan mendalam. Kami sediakan pakar-pakar yang terbaik buat anda!Comments
Loading...