Khir Toyo: Fail kes di mahkamah


Khir berkata jika dakwaan Tulang Besi adalah benar, mahkamah boleh mengisytiharkan pilihan raya sebagai tidak sah.

(Free Malaysia Today) – Bekas Menteri Besar Selangor Dr Mohd Khir Toyo menasihatkan blogger Tulang Besi (Abdul Rahman ‘Celcom’) agar memfailkan kes di mahkamah sekiranya Tulang Besi mempunyai bukti.

“Failkan kes di mahkamah kalau betul ada bukti. Jika benar terbukti mahkamah boleh mengisytiharkan bahawa pilihan raya tidak sah.”

“Jangan tuduh sembarangan,” kata Khir yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Sungai Panjang.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas tindakan blogger pro-PAS, Tulang Besi yang berdoa agar Allah menghukum sesiapa saja dan agensi kerajaan mana sekalipun yang terlibat dalam usaha memanipulasi pilihan raya umum ke-13.

Antara lain Tulang Besi menamakan Umno, Barisan Nasional (BN), Jabatan Pendaftaran Negara, Kementerian Pertahanan, Kementerian Dalam Negeri, Imigresen dan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR).

Tulang Besi menulis di dalam blog Malaysia Waves sedemikian kerana mendakwa menerima maklumat daripada sumber dalaman Umno bahawa Umno-BN pasti memanipulasi pilihan raya kerana Umno telah pun mendaftarkan seramai 200,000 rakyat Indonesia sebagai pengundi di Selangor.

Khir turut berkata bahawa meskipun berdoa adalah hak blogger tersebut, ia adalah tindakan kurang bijak kerana membawa masuk aspek agama ke dalam politik.

READ MORE HERE

 Comments
Loading...