Umno perlu kuasai media baru


“Kalau kita tidak menguasainya kita akan tertinggal orang muda akan membaca apa yang ditulis,” kata Ahmad Maslan.

(Bernama) – Anggota Umno perlu menguasai kemahiran dalam dunia siber terutama berkaitan media baru bagi menangkis secara efektif segala tohmahan dan fitnah pihak tertentu terhadap parti itu dan kerajaan, kata Ketua Penerangan Umno Datuk Ahmad Maslan.

Beliau berkata kemahiran seperti itu amat penting bagi mengubah sebarang persepsi negatif masyarakat terhadap Umno dan kerajaan yang cuba dibawa pihak tertentu menerusi media baru.

“Kalau kita tidak menguasainya kita akan tertinggal kerana orang muda akan membaca apa yang ditulis,” katanya selepas menghadiri wacana politik bertajuk “Pembentukan Persepsi Politik” anjuran Jabatan Penerangan Umno di sini hari ini.

Ahmad, yang juga Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, berkata kerajaan memandang serius terhadap persepsi negatif masyarakat terhadap setiap tindakan kerajaan dan sentiasa mengambil tindakan untuk memperbetulkan.

Mengenai wacana politik itu, beliau berkata ia merupakan satu pembaharuan yang dibawa oleh Umno bagi meningkatkan pengetahuan anggotanya dalam pelbagai bidang politik menerusi pembentangan idea oleh pakar-pakar.
Comments
Loading...