Najib, Muhyiddin dan Hishamuddin Perlu Bertanggungjawab Di Atas Kematian Pembantu Exco


 

Banyak pihak hari ini mendesak supaya Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib, Timbalannya, Tan Sri Muhyiddin Mohd Yassin dan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Hussein perlu bertanggungjawab di atas kematian seorang pembantu ahli politik pembangkang Teo Beng Hock, 30, terbunuh, dipercayai jatuh dari bangunan pejabat SPRM itu di mana dia disoal siasat kelmarin berhubung dakwaan salahguna peruntukan DUN.

Selama ini Polis dan SPRM telah dibiarkan bertindak secara sewenang-wenangnya ke atas tahanan yang disoal-siasat sehingga berlaku beberapa sisi kecederaan dan kematian dan pihak Kerajaan tidak melakukan apa-apa untuk mempastikan kejadian seumpama itu tidak berulang.

Pihak Polis sentiasa membuat kenyataan-kenyataan yang cuba untuk menutup segala salahlaku di pihak mereka dan SPRM yang menyebabkan seorang demi seorang telah mati akibat perbuatan durjana mereka malah pihak kerajaan membiarkan polis melakukan "cover-up" untuk melindungi perbuatan keji anggota mereka.

Di dalam satu perkembangan terkini Polis telah bertindak meleraikan 300 orang yang berhimpun di luar bangunan Hotel Concorde di Shah Alam menuntut supaya Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) disiasat ekoran kematian Teo Beng Hock, demikian lapor Malaysiakini.

Ketika mereka melaung "siasat, siasat, siasat", pemimpin tertinggi Pakatan Rakyat dijadual menghantar memorandum bantahan kepada SPRM.

Read more at: http://greenboc.blogspot.com/2009/07/najib-muhyiddin-dan-hishamuddin-perlu.htmlComments
Loading...