Pengampunan adalah muslihat Kak Wan hadapi Azmin


azmin-azizah

Ni pandangan saya dalam isu wan azizah minta pengampunan tu. Bagi saya, tindakan itu mempunyai beberapa strategi politik.

The Unspinners

Berikut adalah satu komen menarik dalam posting ABITWA bertajuk “Anwar and Sirul’s Admittance of Guilt“:

Ni pandangan saya dalam isu wan azizah minta pengampunan tu. Bagi saya, tindakan itu mempunyai beberapa strategi politik;

(1) UNTUK HALANG AZMIN JADI KETUA PEMBANGKANG. Semua org tahu bagaimana hubungan Wan Azizah dengan Azmin.Mana mungkin beliau akan benarkan.Azmin jadi ketua pembangkang.Dalam situasi politik antara Dap dan Pas, Azmin dihilang calon terbaik untuk menggantikan Anwar. Wan Azizah tidak akan benarkan itu berlaku.

(2) MELENGAH2KAN PRK Permatang Pauh.- Proses pengampunan mengambil masa seperti mana kata Speaker Dewan Rakyat PRK tersebut tidak boleh diadakan selagi proses pengampunan belum selesai.Kita tak tahu berapa lama jadi Anwar terus kekal sebagai MP dan dalam masa yang sama PRK tidak boleh dijalankan.

Wan Azizah juga faham dengan majoriti pengundi permatang pauh adalah Melayu dan sebahagian besar adalah penyokong Pas, beliau tak yakin boleh menang memandangkan sentimen benci Anwarinas dalam Pas.

Read more at: http://theunspinners.blogspot.com/2015/02/pengampunan-adalah-muslihat-kak-wan.html

 Comments
Loading...